Hvordan henge opp din nye hengekøye fra Lesovik?

GRATULERER!

Så bra at du har valgt å gå til innkjøp av den beste hengekøya på markedet! Da er du ikke langt unna store turopplevelser!

 

Alle hengekøyene til Lesovik er klare til bruk, og det er bare å finne seg en plass, sette den opp og kose seg resten av dagen. Vi anbefaler likevel at du prøver å henge den opp i hagen eller i en park før du drar på langtur slik at du unngår unødvendige overraskelser.

 

HVORDAN HENGE DEN OPP?
Når du kommer til et sted hvor du kunne tenke deg å henge opp din hengekøye er det første du må gjøre å prøve å finne to forankringspunkter med passe avstand. Forankrinspunktene kan være neste hva som helst så lenge det tåler vekten din. Det mest vanlige er to trær, men du kan også bruke kiler for klatring til å lage forankringspunker i en fjellvegg. Alternativt, dersom du skal henge den opp i mer urbane størk så kan to stolper fungere godt. Uansett hva du velger, sjekk at det tåler belastningen før du kaster det oppi hengekøya.


Avstanden mellom de to punktene bær være mellom 3 og 4,5 m. Det er for så vidt ingen øvre grense på hvor langt unna hverandre punktene kan være, men jo lengre unna hverandre de er, jo lengre tau må du ha, og jo høyere må punktet være. Ved 4,5 meter er forankringspunktet 175 cm over bakken med optimal vinkel som vist på illustrasjonen under.

 

 

Når du har funnet stedet du vil sove, følg punktene under:


1.    Ved det første punktet drar du bare ut det ene tauet fra hengekøyeposen. Ikke ta ut hele hengekøya enda. Fest tauet til forankringspunktet i passende høyde.
2.    Med åpen hengekøyepose beveger du deg mot det andre punktet mens hengekøya gradvis slippes ut. Slik unngår du at den blir liggende på bakken.
3.    Fest hengekøya til det andre forankringspunktet. Det er viktig at hengekøya henger mest mulig rett. Dersom du har kjøpt DRAKA følger det med SMUK opphengsystem og justeringen går som en lek. Dersom du har kjøpt SUL følger det med et ultralett opphengsystem tilsvarende SMUK. Har du kjøpt DUCH anbefaler vi at du supplerer med SMUK da opphengssystemet som følger med DUCH kun er et tau i hver ende.
4.    Når du har fått hengekøya rett anbefaler vi at du tester forsiktig med hendene før du kaster deg oppi. Det vil knirke og knake litt før knutene setter seg.
5.    Nyt stillheten og friheten!

 

Dersom du har gjort alt rett bør det se ut som på skjemaet og bildet under.

 

 

 

PASS PÅ VINKELEN!

Vinkelen på hengekøya har veldig mye så si på belastningen du påfører den. Dersom du vil at hengekøya skal vare lengst mulig bør du etterstrebe det å sette den opp mest mulig optimalt. Når det er sagt så er alle tau, stoff og sømmer overdimensjonert, slik at alt børe tåle en natt med suboptimalt oppheng dersom du ikke har andre alterativer.

 

 

 

HVORDAN LIGGE MEST MULIG BEHAGELIG?
Det finnes en ubehagelig måte og det finnes en svært behagelig måte å ligge i en hengekøye på. Vi velger å anbefale den behagelige måten. Den kalles ofte for «Brazilian style». Den går ut på å ligge diagonalt i hengekøya slik at liggestillingen blir tilnærmet flat. For å få til dette er det viktig at du ikke prøver å stramme opp hengekøya mest mulig som kanskje er det som er mest naturlig å tenke. La den henge slakt slik at du får muligheten til å ligge diagonalt. Prøv det, det funker superbra! Ikke alle hengekøyer er store nok til å kunne tillate denne måten å ligge på. Har du valgt en hengekøye fra Lesovik garanterer vi at du vil få plass, selv om du måtte være over to meter lang.

 

 

PAKKING OG OPPBEVARING
Når du skal pakke ned hengekøya har vi et par tips som vil gjøre det lettere for deg neste gang du skal på tur. Det første du burde gjøre er å passe på at hengekøya får lov til å tørke før du pakker den ned. Den kan ofte være litt fuktig, enten av din kroppsvarme eller av dugg. Ta deg tid til en kopp kaffe før du pakker den ned. Deretter følger du punktene under:
1.    Ta ned det ene forankringspunktet og legg det pent nederst i pakkposen.
2.    Så starter du fra den ene enden og stapper soveposen ned i pakkposen. Vi anbefaler på det sterkeste stapping framfor rulling eller bretting.
3.    Når du har stappet hele hengekøya nedi legger du det andre opphengssystemet fint på toppen. 
På denne måten er du klar til å følge punktene øverst på siden neste gang du skal slå den opp, og du unngår kontakt med bakken.
DRAKA og DUCH blir levert i det som kalles for «bishop bag». Det er en pakkpose som har snurping/åpning i begge ender. Med den kan du la pakkposen være tredd innpå hengekøya til en hver tid slik at den ikke forsvinner.

 

 

God tur! Nyt sommeren!


Hilsen oss på Kårvatn Fjellutstyr
 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.