Miljø og bærekraft!

 

Doghammer er et moderne firma med fokus på mijø. De jobber hver dag for at deres produkter sette minst mulig avtrykk. De jobber med tre hovedområder som de hele tiden prøver å forbedre. Det er:

 

  • Materialbruk og prodiukt
  • Transport
  • Produksjon

 

Materialbruk

I doghammers produkter finner man i veldig stor grad nedbrytbare materialer som kork, bomull og ull. Dette kombineres gjerne med resirkulerte materialer som EVA og gummi for at produktene skal kunne inneha de egenskapene man ønsker. Kork har helt unike egenskaper. Kork er både bærekrafitig, nedbrytbart og det har vanntette og pustende egenskaper som egner seg godt i fottøy. Alle materialene i Doghammerproduktene har sitt opphav i Europa. De har blandt annet tidligere benyttet Vibram til såler, men valgte å slutte med det fordi Vibram ikke kunne garantere at gummien kom fra Europa. En tøff avgjørelse det står respekt av. 

 

Transport

Doghammer har minimert transportavtrykket ved å legge all produksjon i Europa, nærme kundemassen. De har en fabrikk i Rosendal hvor de selv holder til. Resten av produksjonen foregår i en familieeid fabrikk i Portugal. Det er relativt vanlig å legge produksjon av slike produkter til østen, men Doghammer har tatt et tydelig standpunkt på at dette ikke er noe de ønsker. Hovedsaklig pga miljø, men også for kvalitetssikring. 

 

Produksjon

Produksjon krever mye energi, og den familieeide fabrikken i Portugal får over 50% av sin energi fra fornybare energikilder. 

 

 

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.