Sir Joseph

Josef Rackoncaj, grunnleggeren av Sir Joseph er en tsjekker av den gode gamle skolen. Han har besteget åtte 8000-meterstopper i Himalaya, og han ble den første i verden med to bestigninger av verdens farligste fjell K2. Han var også med på laget som har første vinterbestigning av Rimmondruta i Trollveggen i 1976. Josef er nå pensjonert og har overlatt driften til sin sønn Lukas. Siden 1974 har Sir Joseph levert dunprodukter fra øverste hylle!

Historien om Sir Joseph er på mange måter en historie om en kultur fra en svunnen tid som fortsatt preger firmaets tankegang. Måtehold og hardt arbeid preget området som vi i dag kjenner som Tsjekkia på 1970-tallet. Disse verdiene var med på å drive frem både fantastiske idrettsprestasjoner i fjellet verden rundt og dunprodukter med lang levetid og god funksjonalitet. På den tiden var det vanlig at de få som drev med storfjellsklatring hjalp hverandre med utstyr, og ønsket om høyere og høyere fjell tvang fram et behov for varmere klær som var gode å bevege seg lett og ledig i. Josef ble etterhvert svært anerkjent innad i miljøet for å lage de beste produktene for høyfjellsekspedisjoner. Han lagde selvfølgelig utstyr også til sine egne ekspedisjoner, så det er ikke noe å si på førstehåndskunnskapen. Det er ikke vanskelig å forstå motivasjonen for å lage gode produkter, det handlet rett og slett om liv og død, så det ble lagt ned ekstremt mye tid og krefter på å komme fram til de beste løsningene. Mye har forandret seg i verden siden 1970-tallet, men en ting er konstant, Sir Josephs ønsket om å lage de beste klærne og soveposene for friluftsliv og fjellklatring!

 

Vi i Kårvatn Handelskompani er svært stolte av å ha vært importør av Sir Joseph til det norske markedet siden 1997. Vi kjenner Sir Joseph ut og inn, vet hva de står for, og ikke minst, vi vet hva produktene er gode for! Det er ikke uten grunn at Koteka-serien til Sir Joseph i over et tiår har fått best i test i ulike magasiner og nettsider. Koteka-posene tilbyr rett og slett noe unikt: Mest varme pr gram!

Trollveggen 1976
Lhotse 1984
Cho Oyo 1990
Bestselgere
1 599,-
6
1 935,-
3
Soveposeveileder
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.