DET LILLE FIRMAET MED DE STORE IDEENE


SkiTrab ble startet tilbake i 1946 når Giacomo Trabucchi startet opp med treskiproduksjon. De holder til i den lille men populære skidestinasjonen Bormio, som også ofte blir kalt randonnesportens vugge. Et slags Morgedal for Italienere. I dag er det sønnene til Giacomo som driver firmaet. Med en helt klar rollefordeling utfyller Daniele (geniet og ingeniøren bak mange av SkiTrabs største oppfinnelser) og Adriano (tar seg av driften ellers) hverandre godt. Fabrikken ligger i tilknytning til huset de bor i, og man får en sterk følelse av et lidenskaplig forhold til skikultur i det man går inn dørene. Med om lag 25 ansatte er de et microfirma innenfor skiindustrien, men likevel er de innovatører som driver utviklingen i et gigantisk marked fremover. De er høyt respektert av konkurrenter, og høyt elsket av de som bruker produktene de lager. Og ikke minst er de totalt dominerende innenfor rando racing med over 50% av alle pallplasseringer i WC og Grand Course. Det er ikke uten grunn at betegnelsen SKITRABBER eksisterer. Har du først prøvd skiene er det vanskelig å gå over til noe annet.

 

HÅNDLAGET I BORMIO


Maksproduksjon i den lille fabrikken er på om lag 30 skipar om dagen. Skiene er populære og produksjonen går året rundt for å dekke etterspørselen. Men SkiTrab velger å være tro mot sine egne prinsipper. De jager ikke større og større volum. De har ikke noe uttalt ønske om å produsere flere ski. Innovasjon og kvalitet er de to stikkordene som beskriver SkiTrab best. SkiTrab fant opp den moderne randoskien når de i sin tid lagde de første skiene som var tilpasset randokonkurranser. Så kan man kanskje si at det er å smøre litt tykt på. Det fantes selvfølgelig ski før SkiTrab, men det er uansett et faktum at SkiTrab var en av motorene i arbeidet med å lage lettere og lettere ski utover 1990-tallet. SkiTrab var definitivt de første med å lage en brukbar ski under 1000g, og det var i jakten på lavere vekt de oppdaget at de måtte endre på den klassiske måten å bygge skiene på for å oppnå ønsket kvalitet. På 1990-tallet var en skikonstruksjon mer eller mindre lik den de fleste skiprodusenter bruker i dag. 6-8 lag med ulike materialer presset sammen enten som en sandwich, cap eller halvcap konstruksjon. Dette fungerer tilfredsstillende på ski som veier 1500 g og mer, men skal vekten under dette må det en kompensasjon til på ett eller annet vis. Det å klare denne kompensasjonen og samtidig bevare gode kjøreegenskaper er skibyggerkunst på høyt nivå.

 

Ta en hvilken som helst toppturski i hvilken som helst butikk i Norge og sag den over så vil du se hvordan de fleste har løst kvalitetsproblematikken. Klassisk konstruksjon med 6-8 lag. Paulownia eller lignende trekjerne for lav vekt og utstrakt bruk av karbon for å få soliditeten man trenger for å kompensere for materialtapet. Hva får man da: Jo en lett ski, men en lett ski med lik fleks gjennom hele skien, stiv og ustabil og krevende å stå på. En og annen ski kan også være forsterket med ulike typer metall, som ikke gjør saken noe bedre. Vi mener at SkiTrab blander det beste fra tradisjoner og innovativ teknologi. Om du er skinerd som oss: Les vidre:)


SAKENS KJERNE


Så hva er unikt med SkiStrab sine ski. Vi mener mye av svaret ligger i kjernen. På skiene Altavia, Sintesi, Maximo, Altavia Carbon, Gavia, Stelvio, Ortles og Supermaximo finner vi en kjerne av tre. Men allerede i kjernen gjør de noe som veldig få andre gjør, nemlig en forsterkning ut mot kantene med en stripe ask. Asken kommer fra skogene rundt Bormio og bidrar til å beskytte den litt svakere pauwlonia-kjernen lengre inn i skiene. En annen ting med SkiTrabs trekjerner er at skiene starter som et par allerede når kjernene blir laget. Kjernene til et par ski er alltid skåret fra samme trestykke. Grunnen til at de gjør det på denne måten er for å kunne gi skiene i et par de nøyaktig samme mekaniske egenskapene.  SkiTrab garanterer at skiene i et par oppfører seg identisk.

 

MED ARAMID SOM VÅPEN

 

På toppmodellene Maestro, Magico og Mistico samt Gara Aero WC skiene har SkiTrab en fullstendig unik kjerne. På disse skiene benytter de aramid i et honeycomb-mønster. Aramid er et kunstmateriale som brukes der ting skal være ekstremt lett men tåle mye slik som i romferger, flyvinger og skuddsikre vester. SkiTrab er så vidt vi vet alene om å bruke dette materialet i ski. Grunnen til at de har valgt å bruke det er fordi det er det eneste eksisterende materialet som kan gjøre vekten lavere og kjøreegenskapene bedre. Skiene med aramidkjerne er merkbart råere i følelsen. De er mer responsive og spenstige både på tur opp og på tur ned. Helt unike kjøreegenskaper som du ikke finner i noen andre ski i samme vektklasse. Mye av grunnen til dominansen i randokonkurranser ligger nok nettopp i aramidkjernen.

 

14 LAG OG LIM


Så kommer de to andre elementene som skiller SkiTrab sine ski fra konkurrentenes. 14 lag har utviklet seg fra å være en byggemetode til å bli en måte å kommunisere deres udiskutable kvalitet. Så hvorfor akkurat 14 lag. Jo, det er det SkiTrab anser som det minimum antall lag man kan ha for å oppnå ønsket kvalitet, levetid og egenskaper. At kvaliteten øker sier seg nesten selv. Det som kanskje er mest unikt med denne måten å konstruere ski på er at de kan bygge inn ulike egenskaper og ulik flex i skiene. Dette ser man tydelig i den nyeste skiserien med Magico.2, Ortles, Stelvio 85 og Gavia 85. Alle fire er ski med identisk geometri, men flexen er ulik. Dette gjør at man lettere kan finne en ski som er tilpasset sitt behov.

Så til en annen viktig ting i SkiTrabs produksjonslinje som er unikt. Der de store firmaene jager kortere og kortere produksjonstid for å bedre fortjenesten pr skipar går SkiTrab litt i motsatt retning. Limet de bruker for å bonde de 14 lagene sammen trenger ca 3 ganger lengre herdetid enn det som er vanlig. Ergo ligger SkiTrabskiene tre ganger lengre i pressa. Dette gjør at vi ALDRI, og da mener vi ALDRI ser SkiTrab ski som er delaminert (at de ulike lagene skiller seg). I tillegg gjør det at skiene beholder egenskaper som spenst og fleks i mange år.

 

KOMPROMISSLØS KVALITETSKONTROLL


Hvert eneste skipar som forlater fabrikken i Bormio har et sett med koder på seg som illustrert under.

 

 

For å forstå den strenge kvalitetskontrollen til SkiTrab er et greit å vite hva informasjonen på dine ski betyr.

 

Punkt 1: Sier noe om kvaliteten på skiene. Kategoriseres med A, B og C sammen med et tall. Bokstavene er nemlig delt inn i 120 underkategorier hvor hvert tall fra 0-120 betyr noe som er observert ved skiene under kvalitetssjekken. Alle ski i kategori A er plettfire med tanke på kvalitet, men om det det er en «microfeil» for eksempel med grafikken på skiene så kan skiene få for eksempel stempelet A-33. A-0 betyr plettfritt, og 99% av skiene vi mottar til Norge er merket med A-0. Kategori B er ski som ikke blir sendt på markedet via butikker, men ski som benyttes til for eksempel demoski eller lignende. Kategori C destrueres.

 

Punkt 2: Angir produksjonsdato

 

Punkt 3: «Personnummeret» til skien, og begge skiene i ett par har samme nr. Et par SkiTrabski blir et par allerede fra trestykket kjernen blir saget ut av. Det vil aldri være kjernemateriale i et par ski fra to ulike trestykker. Mange skiprodusenter lager en mengde kjerner og parer de som veier det samme. SkiTrab insisterer på å bruke samme trestykke for å kunne garantere at skiene i et par har identiske kvaliteter når det kommer vekt, respons og generelle kjøreegenskaper. Et par SkiTrabski er altså 100% identiske!

 

Punkt 4: Initialene på de arbeiderene som har stått på de fire ulike stasjonene når akkurat denne skien har blitt produsert.

 

På denne måten har SkiTrab full historikk og full oversikt over produksjonen. Alt dette gjør de for å kunne sikre deg det beste produktet. Vi er 100% trygge på at dersom du kjøper en ski fra SkiTrab vil du få en ski med unike egnskaper, ekstremt lang levetid og garantert uten feil!

 

VERDIVALG
Det å velge ski er på samme måte som alle de andre valgene vi som forbrukere tar et verdivalg. Det handler om å støtte opp om ting man kan sette pris på. De aller fleste mennesker setter kvalitet foran kvantitet. De aller fleste mennesker har mer sansen for innovasjon framfor det å lage en kopi. De aller fleste mennesker liker bedre å høre om tradisjoner og lidenskap framfor det å maksimere profitten. SkiTrab er den største fanebæreren for nettopp kvalitet, innovasjon, tradisjoner, lidenskap og kredibilitet innenfor topptursegmentet. For oss framstår valget enkelt: Ikke spar de 3000,- når du skal kjøpe deg toppturski, invester i et skikkelig produkt og bli mer fornøyd! Ta ett standpunkt, bli en SKITRABBER!

 

50%
4 350,-
8 699,-
1
50%
4 350,-
8 699,-
5
50%
4 500,-
8 999,-
6
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.