Hvordan henge opp din nye hengekøye fra Lesovik?

 

GRATULERER!

Så bra at du har valgt å gå til innkjøp av den beste hengekøya på markedet! Da er du ikke langt unna store turopplevelser!

 

Alle hengekøyene til Lesovik er klare til bruk, og det er bare å finne seg en plass, sette den opp og kose seg resten av dagen. Vi anbefaler likevel at du prøver å henge den opp i hagen eller i en park før du drar på langtur slik at du unngår unødvendige overraskelser.

 

 

OPPBEVARING OG PAKKING

 

Når du pakker ned hengekøya burde du stappe den ned i det medfølgende trekket. Vi anbefaler ikke rulling eller bretting av hengekøya da dette gjør det vanskeligere å slå den opp neste gang. Om du stapper er det bare å dra den rett ut igjen på neste tur

  1. Hekt av hengekøya på den ene siden, rull opp tauet rundt hånda og legg det pent i bunnen av pakkposen.
  2. Start med å stappe den ene enden av hengekøya ned i pakkposen. Den blir litt krøllete, men det blir raskere neste gang.
  3. Når du har fått hele hengekøya nedi pakkposen ruller du opp det andre tauet på samme måte som punkt 1 og legger det på toppen. 
  4. Lukk pakkposen helt.

 

Dersom hengekøya er tørr og ren når du pakker den ned kan den gjerne lagres på denne måte, også over lang tid. Dersom den er våt må du tørke den før du pakker den bort. Hvis du ikke gjør det risikerer du at stoffet blir ødelagt. og den kommer dessuten til å stinke neste gang du pakker den opp.

 

 

HVORDAN HENGE OPP EN HENGEKØYE?

 

Dersom du har kjøpt Lesovik Smuk Opphengssystem til bruk med en annen hengekøye enn Lesovik ber vi deg følge hengekøyens guide. 

 

Det første du må gjøre når du kommer ut i skogen med din hengekøye er å se etter et passende sted å henge den opp. Det ideelle er å finne to trær med mellom 3 og 4,5 m avstand (ca 6 skritt). Det er ingen øvre grense på hvor lang avstand det kan være mellom trærne, men merk at jo større avstand, jo høyere opp på treet må tauet festes. 

Dersom du har en avstand mellom foraknringspunktene på 4,5 m, må høyden på forankringspunktet være ca 175cm fra bakken.

 

Som forankringspunkt kan du bruke neste hva som helst. Trær, stolper, bjelker. Du kan til og med bruke kiler for å lage et forankringspunkt i en fjellvegg. Så lenge du kan få slyngene rundt og det tåler vekten din er du trygg. 

 

De to forankringene bør henges med noenlunde samme høyde slik at hengekøya blir hengende jevnt. Dersom du henger den opp i hellende terreng bør forankringene fortsatt ha noenlunde jevn høyde.

 

  1. Når du har fått opp forankringspunktene er det på tide å finne hengekøya. Fest den ene enden av hengekøya i det første forankringspunktet uten å ta den ut av pakkposen. Slik ungår du at den faller i bakken og blir våt og møkkete.
  2. Når du har fått festet hengekøya i det første forankringspunktet beveger du deg mot det andre samtidig som du slipper ut litt og litt av hengekøya fra pakkposen. Fest til slutt den andre enden til det andre forankringspunktet.
  3. Hengekøya burde nå henge løst med en jevn bananform. Laveste punkt burde være midt på hengekøya, og det burde være ca 50 cm over bakken. Ikke lag hengekøya for stram, da dette vil føre til unødvendig stor belastning på tauverk, sømmer og forankringspunktene.
  4. Test festepunktene med hendene ved å dytte ned på hengekøya før du setter deg oppi.
  5. Du entrer hengekøya ved å dra den innunder knehasene, sette deg ned samtidig som du sprer duken ut bak ryggen med hendene. Nå hører du kanskje en knirkelyd, men det er sannsynligvis bare tauene som strammer seg.

Dersom du følger punktene over så bør du ende opp med en hengekøye som ser omtrent ut som på bildet under. Det er det opptimale med tanke på minst mulig belastning på festepunkter, og for å kunne gi deg best mulig liggekomfort som vi kommer tilbake til lengre ned.

 

 

 

Og omtrent slik ville det sett ut i virkeligheten

 

 

Vinkelen hengekøya henger i har stor innvirkning på hvor mye belastning du får på opphengsystem og sømmer. Jo mer horisontale tauene går, jo mer belastning blir det på de. Du kan se på bildet under hvordan dette fungerer i praksis. Tallene er beregnet ut ifra at en person på 100 kg sitter i hengekøya. Som du ser kan en hengevinkel på bare 10grader føre til en påkjenning på 600 kg på hengekøya. dette kan medføre unødig slitasje og i verste fall ødelegge den. Vi anbefaler en vinkel på ca 30 grader. Har du det er også høyden innenfor rekkevidde for de fleste.

 

 

 

HVORDAN LIGGE MEST MULIG KOMFORTABELT I EN HENGEKØYE?

 

Det er en myte at man må ligge som en banan i en hengekøye. Det finnes mennesker her i verden som sover store deler av livet i hengekøyer. Det mest fornuftige er å lære av disse. Det som kalles "the barzilian way" går ut på å ligge diagonalt i hengekøya. Dersom du har slått opp hengekøya korrekt får du tilnæemet flat liggestilling i hengekøya om du legger deg diagonalt. Ikke alle hengekøyer er laget slik at dette kan praktiseres, men alle Hengekøyene til Lesovik er romslige, og de er laget for at du skal kunne få en god natts søvn på diagonalen. 

 

Du kan selvfølgelig ligge som en banan, men dette kan føre til at skuldrene blir presset sammen, hypeekstensjon av knærne, krum nakke osv. vi anbefaler ikke dette dersom du skal sove en hel natt. For hvile i noen timer er det selvfølgelig uproblematisk!

 

På bildet under ser du korrekt måre å ligge på for best mulig komfort:

 

Kom deg ut i naturen og nyt det verden har å tilby!

 

God tur!

 

 

 

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.