Gipron er en vaskeekte familiebdrift som holder til rett utenfor Milano i Italia. I dag er firmaet drevet av fjerde og femte generasjon. Gipron sin historie strekker seg helt tilbake til 1917 da Guiseppe Pronzati startet på et over hundre år langt eventyr med både oppturer og nedturer. Firmaet leverer i dag staver i alle fasonger til ulike segmenter. Felles for alle er høy kvalitet og lang levetid.

 

 

 

1917

Giuseppe Pronzati starter firmaet vi i dag kjenner som GIPRON. Firmaet ble started i samme området som de fortsatt holder til i idag. Det var ulike former for  metallarbeid de startet med, og de vokste seg gradvis større utover på 1920 tallet.

 

1935

Guiseppe startet produksjon av forsterkninger til sko, bindinger, stegjern og rulleskøyter sammen med sin sønn Lorenzo. På dette tidspunktet entret Gipron sportsmarkedet for første gang, og særlig rulleskøytene deres var en stor suksess før krigen.

 

1940

Under andre verdenskrig ble Milano bombet. Guiseppe og arbeiderne klarte såvidt å redde eksistensgrunnlaget, nemlig maskinene, før bombene la den daværende fabrikken i ruiner.

 

1944

Produksjonen tok seg sakte men sikkert opp igjen etter kriken i en ny fabrikk. Også den på utsiden av Milano. Dette er også den samme fabrikken hvor all produksjon foregår den dag i dag.

 

1958

Tredje generasjon Pronzati entrer firmaet når Attilo tar over driften. Han kommer med nye ideer, og firmaet dreier over mot produksjon av skistaver.

 

1970-1990

I denne perioden hadde Gipron stor suksess med sine alpinstaver. En drøss med medaljer ble vunnet i OL, verdenscup og VM i alpint. Mye takket være det ialienske landslaget med storsjarmøren Alberto Tomba i spissen. Utover nittitallet opplever Gipron større etterspørsel og starter med eksport av staver. I Norge får vi etterhvert en spesialtilpasset stav som i alle år har het 797 Rondane med lærtrinse. En klassisk og ikonisk stav som de fleste som har ferdes i fjellet har sett.

Legenden Alberto Tomba i Albertville 1988

 

1993

Gipron viser stor vilje til å utvikle nye gode løsninger for staver når de i 1993 starter produksjon av justerbare staver med FlockLock. En patent som fortsatt er den minste, mest holdbare, letteste, og enkleste måten å justere en stav på. Patenten har gått ut, og Flicklock blir selvfølgelig benyttet av andre stavprodusenter i dag. Blant andre Black Diamond. På dette tidspunktet er det fjerde generasjon, brødrene Marco og Lorenzo Pronzati, som har tatt over driften.

 

2000-tallet

Gipron gjør suksess med sine skistaver, og alle poler på jordkloden har fått besøk av Gipron sine staver. Særlig den ekstreme driftsikkerheten gjør stavene til førstevalget til en rekke ekspedisjoner utover på 2000-tallet.

 

I dag er det fortsatt brødrene Marco og Lorenzo som sitter ved roret, men femte generasjon, Niccolo Pronzati har brakt ny giv. Gipron utvider nå stadig til nye markeder, og i alpene og Asia speiselt fått oppmerksomhet for sine ekstremt lette løpestaver.

 

I Norge er vi mer opptatt av kvaliteten og levetiden en trekkingstav fra Gipron kan gi, og det Norske markedet selger trekkingstavene og skistavene til Gipron som aldri før. Vi er glade for å kunne tilby norske butikker staver produsert i Europa med en levetid som langt overgår det man kan forvente av en stav. Skulle uhellet være ute skal det også være mulig å bytte ut enkeltdeler på en stav fra Gipron, og vi fører delelager på de mest solgte stavene i Norge. 

 

Dersom din butikk også ønsker å tilby kundene "kortreist" kvalitet, ikke nør med å ta kontakt på ordre@karvatn.com

 

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.