Soveposeveileder

Soveposevegleder

 

Å velge sovepose kan være en utfordring med en mengde ulike merker, temperaturskalaer, duntyper osv. Vi vil gjerne hjelpe deg med å velge riktig, derfor har vi laget en egen soveposeveileder for våre kunder. Her vil vi gi deg en oversikt over viktige forskjeller som enhver forbruker bør ta hensyn til når de kjøper seg ny sovepose.

 

 

Temperatur

 

Dette er kanskje det viktigste når man skal kjøpe seg sovepose. og det er det første du burde se på. Den største utfordringen med tanke på temperatur er at det er svært individuelt hvordan den oppleves. Det er også mange faktorer i tillegg til selve soveposen som kan påvirke temeraturen, for eksempel bekledning, liggeunderlag, vind, luftfuktighet osv. Noen soveposeprodusenter har laget sine egne temperaturskalaer, noe som gjør sammenligning mot andre merker nesten umulig. Et stort problem både for oss som selger soveposer, og for forbrukerne. EN13537 er den europeiske standarden for temperaturanvisning på soveposer som alle seriøse aktører i dag bruker. Alle EN13537 testede soveposer har gjennomgått samme laboratorietest hvor man ender opp med tre ulike temperaturanvisninger:

 

 

COMFORT (Det vi kaller komfort dame) Definert som den temperaturen hvor en standard kvinne (160 cm og 60 kg) kan forvente å sove komfortabelt i avslappet stilling.
LIMIT (det vi kaller komfort herre) Definert som den temperaturen hvor en standard mann (180 cm og 80 kg) kan sove komfortabelt i åtte timer i «sammenkrøket» stilling
EXTREME (Det vi kaller ekstremtemperatur) Definert som den laveste temperaturen en standard kvinne (160 cm og 60 kg) kan forbli i seks timer uten risiko for å dø av nedkjøling (hypotermi).

 

Med denne standarden blir sammenligning av ulike soveposeprodusenter mye enklere. Alle Sir Joseph sine soveposer er testet i henhold til EN13537.

Dun

 

De fleste tenker kanskje at dun er dun, men så enkelt er det dessverre ikke. Når vi snakker om dun er det i hovedsak fire forhold vi må forholde oss til, nemlig hvilket dyr dunen kommer fra, hvilken isolasjonsevne dunen har, blandingsforholdet mellom dun og fjær og hvorvidt de etiske hensynene er ivaretatt:

 

-          Hva slags dyr kommer dunet fra?

 

Dun i soveposer fra seriøse aktører kommer fra and eller gås, der hvit gåsedun har den beste kvaliteten og de beste isolerende egenskapene. Dvs. velg en sovepose med hvit gåsedun. Gåsedun er dessuten 100% naturlig, 100% resirkulerbar 100% nedbrytbar og har lang levetid.

 

-          Hva er dunkvalitet?

 

DOWN FILL POWER er det begrepet som brukes for å beskrive dunens kvaliet. Det sier noe om hvor mye luft som fanges av dunet, og dermed hvor stor isolasjonsevnen er. I produktinformasjonen ser det feks slik ut 800 cuin/oz. Tallet blir fastsatt ved en laboratorietest hvor man putter 1 ounce (ca 20g) med dun i en plastsylynder for så å legge et lite lodd på toppen. Så måler man av hvor mange cubic inces (cuin) dunen fyller. Desto høyere tall, desto bedre dun. For å komplisere saken litt opererer ulike leverandører med to ulike skalaer, nemlig EU og US, der US standarden ligger ca 7% høyere enn EU skalaen (forstå det den som kan). Det vil si at hvis en sovepose er oppgitt til US 850 cuin/oz så tilsvarer dette EU 800 cuin/oz.

 

Om du ønsker å dykke enda dypere ned i hvor dunen kommer fra og hva det er kan du lese mer her

Hvorfor velge Sir Joseph?

 

Vi mener at Sir Joseph er et godt valg for alle som har planer om å bruke soveposen sin mye, og som tenker at det er fornuftig at den skal vare i mange år. Vi kjenner Sir Joseph sine produkter inn og ut etter å ha importert de til det norske markedet siden 1997. Vi har vært på fabrikken og sett hvordan de lages, hvordan de kontrolleres. Vi har sett personen som klipper stoffet og vi har sett personen som syr den sammen. Vi kjenner grunnleggeren og vi kjenner sønnen (som driver firmaet i dag). Vi vet hva de står for, og vi vet at det er en bærekraftig del av produksjon av friluftslivsutstyr. Vi vet at de setter kvalitet langt foran salgstall og vekst. Og vi liker det!  Oppsumert i noen enkle punkter

 

  • Sir Joseph bruker gåsedun som er produsert på en etisk forsvarlig måte i alle sine soveposer.
  • Sir Joseph bruker aldri dårligere dun/fjær ratio enn 90/10.
  • Sir Joseph bruker alltid EU skalaen i sin angivelse av isolasjonsevnen (EU 800 cuin/oz)
  • Sir Joseph bruker EN 13537 for å angi temperatur på sine soveposer

 

Hva er ditt behov?

 

Når du nå skal ha deg sovepose, enten ny, eller for første gang ber vi deg tenke gjennom hvilket behov du faktisk har. Skal du gå fra hytte til hytte på sommeren så trenger du ikke like varm og dyr sovepose som om du skal på vintertur. Problemet her er jo ofte at en dyr pose også kan brukes til alt en billigere pose kan brukes til, men det fungerer ikke på samme måte motsatt. De fleste velger en pose med litt høyere temp enn det man antar at man skal ligge i. rett og slett fordi ingen liker å fyse, og fordi man da holder døra åpen for å utvide soveposesesongen sin. For å si det enkelt: Sommerposene bruker du poå sommeren, vinterposene bruker du på vinteren. #-sesongs er den mest populære kategorien fordi den treffer de flestes behov godt, og de er gunstige i pris.

 

Vi har valgt å dele Sir Joseph sine soveposer inn i tre kategorier:

- Vinterposer (soveposer med minimum 850 g dun)

- 3-sesngsposer (soveposer med minimum 500 g dun som du fint kan bruke fra tidlig vår til sen høst)

- Sommersoveposer (soveposer med mindre enn 500 g dun. Bør primørt brukes sommerstid)

 

Innenfor hver kategori er det igjen ulike prisklasser fra lav til høy.

Selvfølgelig overlapper disse kategoriene noe, men vi mener det gir en grei og ryddig pekepin på hva man bør velge når. Man kan fint bruke en 3-sesongspose på sommeren ettersom man kan åpne alle posene så si hele veien ned for å lufte, men det er værre motsatt.

 

 

Prisklasse Sommer 3-sesongs Vinter
Høy Koteka II 290 Koteka II 500 Koteka II 850, Looping II 900, Looping II 1200
Middels Paine 400 Paine 600 Paine 900
Lav Rimo 600 Rimo 850 Rimo 1000

 

Når du kjøper en sovepose fra SIR JOSEPH skal du være sikker på at du får et produkt av svært høy kvalitet. Premium soveposer av premium kvalitet gir god søvn. Det fortjener alle enten du skal på en overnatting med barna i skogen, bestige verdens høyeste fjell, eller sove i snøhule på veg opp en ny rute på ditt drømmeprosjekt. Husk at god søvn forbedrer prestasjonsevnen!

 

 

GOD TUR!

Sommerposer
3-sesongsposer
Vinterposer
Barnesoveposer
70%
359,-
1 198,-
5
70%
659,-
2 198,-
3
Se alle våre soveposer her!
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.